Tapahtumakalenteri
24.11. Pikkujoulut
> Toiminta / Miten mukaan

Sivuilla

  • Tulostettava hakulomake
  • Alla lyhyt infopaketti uusille jäsenille

RMVK toiminta         

Kerhon perustava kokous oli Rauman Seurahuoneella 1.3.1950 klo 19.00. 

Kerhon toiminnasta:
Sääntöjemme mukaan kerhon toimintaa vetää hallitus ja eri toimikunnat.
Hallituksen ja toimihenkilöiden luettelo vuosittain julkaistavassa jäsenkortissa.
   
Kerhon toiminta purjehduskaudella
(tarkempi erittely ja ajankohdat jäsenkortissa)
eräitä ”vuosittain toistuvia” tapahtumia
Lipun nostot  ja  laskut  (Meriniemessä ja Vehaniemessä)
Vehaniemi päivät (elokuussa)
Venetsialaiset
Rosvopaisti    

KERHON TUKIKOHTIEN KÄYTTÖ
Tukikohdat ovat kerhon jäsenten ja heidän mukanaan olevien vieraiden käytettävissä tukikohdissa esillä olevien sääntöjen mukaisesti. Tukikohtia käyttävien veneiden tulee osoittaa  ”kerhoon kuuluminen”  perälipulla tai kerhon viirillä. Pääsääntö vierailevien veneiden kiinnittymiseen tukikohtiimme on, että tukikohdassa on oltava paikalla myös vieraan isäntä!

Alle kerätty eräitä tämän hetken ”menettelytapoja” informatiiviseksi tietopaketiksi uusille jäsenille.

Meriniemen ja Vehaniemen tukikohdat
Meriniemessä lämmitetään isosauna (lämmittäjinä vain ”koulutetut lämmittäjät”) yleensä lauantaisin ja myös sellaisina päivinä, jolloin tiedetään paikalle tulevan runsaasti veneitä (usein myös keskiviikkoisin) Muulloin paikalla olijat voivat tarvittaessa itse lämmittää pikku saunan siten, että siitä ilmoitetaan myös muille paikalla olijoille.

Kaikissa saunoissamme on periaatteena ”yhteissauna” uima-asuisena. Paikalla olevat (kun vain muutama vene) voivat sopia myös muusta menettelystä, esim. ”perhesaunasta”, mutta tällöin tulee varautua siihen, että paikalle tulee myöhemmin myös sellaisia joille tieto sopimisesta ei ole ”kulkenut”.
   
Vehaniemessä saunan lämmitys samojen periaatteiden mukaisesti. Paikalla olevien ”päätöksissä saunomistavasta” on huomioitava, että kaikilla on mahdollisuus päästä saunaan kohtuuajassa.

Meriniemessä maja on kaikkien kerholaisten käytettävissä. Keittiön käyttö on sallittu vain kerhon tilaisuuksien yhteydessä (avaimet hallinnoivien toimesta).

Meriniemi toimikunta voi vuokrata tiloja ulkopuolisten käyttöön korvausta vastaan. Tällä rahoitetaan osa toimintaamme; paine jäsenmaksujen korotuksiin pienenee. Vuokraaminen on normaalisti mahdollista arki-iltaisin. (Ma, ti, to). Vuokraamisesta ilmoitetaan Laakon ilmoitustaululla, jolloin määritellään myös varauksen ”laajuus” (=mitä tiloja varaus koskee). Kerholaisten käyttöön pyritään aina jättämään vähintään pikkusauna ja sen läheisyydessä oleva grillauspaikka.

Telakka
Kerhon telakka on käytettävissä sieltä paikan varanneille kerhon jäsenille (ulkopaikka tai hallipaikka). Ulkopaikkavaraukset tehtävä telakkamestarille.

Kerholla on laituripaikkoja (15) telakan laiturissa, joista kaksi on yleisiä huoltopaikkoja  ja 13 vuokrataan jäsenille ”kaupungin määrittelemällä hintatasolla”. Varaukset tehdään telakkamestarille ja vapautuvat paikat annetaan ”varauslistan” mukaan.

Kerhon järjestämät tapahtumat
Heinäkuun alkupuolella (YLEENSÄ) pidetään ns. ”taukopaikka” tapahtuma jossain sovitussa paikassa.  Ilmoittautumislistat tukikohdissa. Venematkailutoimikunta järjestää tapahtuman ohjelman. Yleensä osallistujia runsaasti, jopa n. 20 -30 venekuntaakin. Hauskaa on aina ollut.

Yleisesti kaikki tilaisuudet ja tapahtumat järjestetään osallistujien ”kustantamana” (osallistumishinta kattaa aiheutuvat kulut). Ennakkoilmoittautumista edellytetään tiettyihin tilaisuuksiin, jotta varautumiset oikealla tasolla! Tietoa asiasta saatavissa kotisivuilta sekä ilmoituksistamme Uudessa Raumassa.

Huvitoimikunta järjestää kerhon puolesta ”tarjoilua” tapahtumiin seuraavasti:
Lipunnosto ja -lasku: Kahvitus
 
RTV:n  vierailulla  kahvitarjoilu

Venetsialaiset: Kahvitarjoilu.

Rosvopaisti: Kerho järjestää perunat, salaatit ja leivät (”korvausta”  vastaan). 
Kuoppaan pantavat lihat tuovat osallistujat itse.
Pikkujoulu: Osallistumismaksu kattaa ruokatarjoilun ja orkesterin kulut.
"Juomat” kukin tuo itse mukanaan.

Tanssi-iltoina tukikohdissa musiikki joko ”muusikkojemme toimesta” tai levyiltä.

Toivottavaa olisi, että yhteisiin rientoihin osallistuttaisiin, oltaisiin yhdessä ja tutustuttaisiin muihin jäseniin (eikä ”vain” oltaisi veneissä koko alkuiltaa, koska silloin tapahtuma yleensä loppuu lyhyeen).

Vehaniemi  päivänä  tarjoiluna on yleensä  yhteisesti nautittu kalasoppa, jonka siellä olleet henkilöt valmistivat .
Tulevina vuosina etukäteen ilmoitetaan mahdollinen yhteisruokailu ja sen järjestelyt.
Kaikissa tapahtumissa ”seurattava” tilannetta, koska porukka inspiroi tekemistä ja toivotaan että kaikki osallistuisivat.

Aktiivisuutta ja kysymään ajatellusta ohjelmasta! Uusien jäsenten mukaantulo kaikkeen toimintaan on enemmän kuin tervetullutta. Ajatuksia, kysymyksiä ”vanhoille”, mukaan toimintaan, koska vain siten pääsee mukaan ja tuntee itsensä tervetulleeksi ja huomioiduksi eri toiminnoissa!

Talvikauden toimintaa
Useina vuosina on kerholaiset pelanneet lentopalloa Syvärauman koululla lauantaisin klo 15-17. (Lokakuu-huhtikuu, poisluettuna koulujen loma-ajat, jolloin Sali ei ole käytettävissä. Tietoa asiasta esim.  Timo Kiiskilältä) Lentopallovuoro katetaan osallistujilta kerättävällä n. 1 euron osallistumismaksulla. Pelaajia kaivataan lisää.(Voit ottaa mukaan myös ”kerhoon” kuulumattoman tutun).

Talvella  helmikuussa nuorisojaosto on järjestänyt  Talvirieha tapahtuman ”kaupungissa”.

MUUTA
Veneiden katsastus ja merkintä kerhon venerekisteriin ovat vaatimuksia kerhon perälipun käyttöoikeuteen ja veneen säilytykseen telakka-alueellamme. Kerho ei peri katsastuksesta maksua! (Mikäli katsastus tehdään muualla kuin ohjelmassa ”sovitussa paikassa” tulisi katsastajalle maksaa 10 € matkakuluina). Vakuutusmaksuista saatava katsastusalennus  kannattaa hyödyntää. Kerhon perälippua käytettäessä tulee veneessä olla paikalla kerhon jäsen! Perälippujen ja kerhon viirien hankinta tulee tehdä Petäjäksen telakalta, jonne kerho toimittaa ko. tuotteet myyntiin.

Kerholla on käytössä kotisivut osoitteessa: www.rmvk.fi

Ilmoittaessasi oman sähköpostiosoitteen sihteerille, saat myös sen kautta jäsenistölle jaettavaa ”pikainformaatiota” tapahtumista, talkoista yms. asioista.
Pidä kerhossa olevat osoitetietosi ajan tasalla.

Kannattaa tutustua ja seurata siellä olevaa informaatiota.   

Kerhon tilaisuuksista ilmoitetaan kotisivuillamme sekä tarvittaessa Uuden Rauman seuratoimintapalstalla ja vuosikokouksista sääntöjemme mukaisesti Länsi-Suomessa.

Powered by Seuramappi